Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Libya açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Libya'da Hafter bu savaşı kazanamaz. Hafter dışarıdan destek almazsa, hiçbir gücü yok. Burada dengeyi biz sağladık. Çıkarlarımız var, savunmak için gerekli adımları attık, atarız' dedi.

Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya ile ilgili açıklama yaptı.

Çavuşoğlu şunları söyledi:

"(Libya'da) Hafter bu savaşı kazanamaz. Hafter dışarıdan destek almazsa, hiçbir gücü yok. Burada dengeyi biz sağladık. Çıkarlarımız var, savunmak için gerekli adımları attık, atarız. Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı yarın Ankara'da olacak.

Bizim Akdeniz'de çıkarlarımız var. Bölgenin istikrarı bizim için önemli. Burada 'Bana ne' dediği zaman yarın bu sorunlar size gelir. O yüzden sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve liderliğiyle yaptığımız hamleler etkili oldu. Biz başkaları gibi korsan bir darbeciyi desteklemiyoruz. BM Güvenlik Konseyi kararıyla meşru ilan edilen bir hükümetle çalışıyoruz."

Yunanistan'ın Ayasofya'da Fetih suresi okunması nedeniyle verdiği tepkiye ilişkin, "Türkiye Cumhuriyetinde ezanın ya da Kur'an-ı Kerim'in nerede okunacağını biz başka birine mi soracağız?" diyen Çavuşoğlu, "Ayasofya, Türkiye Cumhuriyeti'nin mülküdür ve fethedilmiştir" diye konuştu.

ABD'de George Floyd'un öldürülmesiyle ilgili ise "Polisin herhangi bir insanı ne olursa olsun bu şekilde öldürmesi kabul edilemez" diye konuştu.