Dev gösteri sermayesi Cirque du Soleil iflas etti

Gösteri devi Cirque Du Soleil dün itibarıyla iflas başvurusunda bulunarak binlerce çalışanını geri dönüşsüz olarak işsiz bıraktı.

Haber Merkezi

Gösteri devi Cirque du Soleil dün itibarıyla iflas başvurusunda bulunarak salgının ilk günlerinde işten çıkardığını duyurduğu binlerce çalışanını geri dönüşsüz olarak işsiz bıraktı. Uluslararası basında 3500 çalışanını işten çıkardığı bilgisiyle servis edilen iflas haberine karşın, şirket daha Mart ayında çalışanlarının yüzde 95'ini işten çıkardığını duyurmuştu.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de de pek çok gösteri yapan Kanadalı şirket, patronu Guy Laliberté'nin magazin haberlerine konu olan aşırılıkları ile de sık sık gündeme geliyordu. 1 milyar dolar borçla ve 20 milyon dolarlık başlangıç fiyatı ile kendisini açık artırmaya çıkardığı belirtilen şirketin, yerel çalışanlarını güvencesiz ve çoğunlukla kuralsız çalışma koşullarına zorladığı, 20 ülkeye yayılan yerleşik ve gezici gösterilerinin kadroları arasındaki eşitsizlikler ve iş güvenliği konusunda sorunlar yaşandığı biliniyordu. Şirketin sicilindeki ölümlü kaza ve sakatlanmalar konusunda devam eden davalar da tartışma konusu.