DEÜ'de sağlık çalışanları AKP ve MHP örgütleriyle eylem yapan başhekimden savunma istedi

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları AKP ve MHP örgütleriyle gerçekleştirdiği eylem nedeniyle Başhekim Semih Küçükgüçlü'nün savunmasını istedi.

Haber Merkezi

Ek ödeme hakları için mücadele eden ve bu süreçte başhekimliğin baskılarına maruz kalan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçileri, Cuma günü AKP ve MHP ilçe örgütleriyle eylem yapan Başhekim Semih Küçükküçlü'den savunmasını istedi.

Başhekimliğin, haklarını arayan sağlık çalışanlarını sindirmek için hukuksuz bir şekilde çalışanlara sarı zarf (savunma talebi)  gönderdiği biliniyor.

Sağlık emekçilerinin başhekime gönderdiği savunma talebi ise şöyle:

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde ek ödeme verilmemesi ve döner sermaye kesintisi yapılması sonrası sağlık emekçileri eylemlere başlamış ve Başhekim Semih Küçükküçlü'yü istifaya çağırmıştı.

Eyleme bazı CHP milletvekilleri ile Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da katılmıştı.

Başhekimlik de ek ödemelere ilişkin AKP ve MHP ile birlikte Balçova-Cumhuriyet Meydanı’nda basın toplantısı düzenlemiş ve Fatma Çalkaya’nın icraatlerini eleştirmişti.

Öte yandan bugün Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Celiloğlu görevinden istifa etmiş, Celiloğlu'nun istifaya zorlandığı iddia edilmişti.