Davutoğlu'ndan Şehir Üniversitesi açıklaması: Üniversiteye el koyan bizahiti Erdoğan'dır

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı tarafından kapatılan İstanbul Şehir Üniversitesi hakkında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, 'Üniversiteye el koyan bizahiti Erdoğan'dır' dedi.

Haber Merkezi

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı tarafından kapatılan İstanbul Şehir Üniversitesi hakkında açıklamalarda bulundu.

''Bugün üniversiteye el koyan da, eğitim hayatına darbe vuran da, kayyım atayan da, gençlerin hayalleriyle umutlarıyla oynayan da, hocaları işsiz bırakan da,  futbol kulüplerine, inşaatçılara bulduğu parayı üniversitelerden esirgeyen de, siyasi hırsı ve kini için artık hiç bir engel tanımayan da bizatihi bu Cumhurbaşkanı kararına imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır'' diyen Davutoğlu, ''Mesele siyasi intikam duygusu ve üniversitenin oluşturduğu özgürlükçü ortamın otoriterleşmeye engel teşkil etmesiydi'' ifadelerini kullandı.

'Cumhurbaşkanı ve 28 Şubat'çıların Türkiyesi'nde özgür düşünce yok'

Erdoğan'ın, AKP'nin ve 28 Şubatçıların özgür düşünce istemediklerini belirten Davutoğlu, '' Cumhurbaşkanı, AK Parti ve 28 Şubatçı ortaklarının Türkiye’sinde özgür düşünceye, bilgiye, liyakate ve emeğe yer yoktur. Onların Türkiye’sinde akla, ahlaka ve vicdana yer yoktur. Daha da önemlisi gençlere yer yoktur'' dedi.

Davutoğlu açıklamalarına, ''Cumhurbaşkanı, AK Parti ve 28 Şubatçı ortaklarının Türkiye’si adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve keyfiliğin olduğu bir Türkiye’dir. Herkes kendilerine kayıtsız şartsız itaat etsin istiyorlar. Farklı bir düşünce serdedilmesine, farklı bir siyasi görüş bildirilmesine tahammülleri yok. Farklı bir düşünceniz, görüşünüz, bağımsız bir yapınız varsa tehdit görülürsünüz ve cezalandırılırsınız'' ifadeleri ile devam etti.

'Mesele mali sıkıntı değil'

Kapatma kararının mali bir neden olmadığını vurgulayan Davutoğlu, ''Tarih bir gün bu karanlık sürecin görünen ve görünmeyen aktörlerini deşifre ettiğinde meselenin sıradan bir mali sıkıntı ve hukuki ihtilaf konusu olmadığı da açık bir şekilde ortaya çıkacaktır. Mesele gerçekten mali bir sıkıntı olsaydı, ülke ekonomik kriz içinde iken rantiyecilere aktarılan kaynaklar üniversitenin kanuni hakkı olan yeniden yapılandırma için de kullandırılabilirdi. Mesele üniversite arazisinin statüsü olmuş olsaydı, statü tahsis çevrilip üniversite yaşatılabilirdi. Son karar da göstermişti ki mesele bunlar değildi'' sözlerini sarf etti.

'Siyasi intikam'

Kapatmanın asıl nedenini siyasi intikam olarak değerlendiren Davutoğlu, ''Mesele siyasi intikam duygusu ve üniversitenin oluşturduğu özgürlükçü ortamın otoriterleşmeye engel teşkil etmesiydi. Mesele Şehir Üniversitesi üzerinden diğer bütün sivil topluma “bana kayıtsız şartsız itaat etmezseniz sonunuz bu olur” mesajını ileterek mutlak otoriterleşmeye geçmekti'' diyerek sözlerini tamamladı.