Cumhurbaşkanlığı’nın kaç uçağının olduğu sorusu yanıtsız kaldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, kendisine verilen soru önergesinde Cumhurbaşkanlığı’nın kaç tane uçağı olduğunu sorulması üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan konuyla ilgili bilgi alınmasını istedi. Bakanlık 'Bilgimiz yok' yanıtını verdi.

HABER MERKEZİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Cumhurbaşkanlığı’nın kullanımında kaç tane uçak olduğu sorusu yanıtsız kaldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan bilgi alınmasını isterken, bakanlık ise “Bilgimiz yok” dedi. 

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır’ın haberine göre, Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ocak ayında yayımlanan yönetmelik ile Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılan tüm hava araçlarının “devlet hava aracı” tanımı kapsamına alındıklarına dikkat çekti. 

Özel, Cumhurbaşkanlığı hizmetinde kullanılan tüm hava araçlarının “güvenlik hizmetlerinde” kullanılan araç statüsüne alınmasının tartışmalı bir değişiklik olduğuna işaret ederek, “Cumhurbaşkanlığı hizmetinde kullanılan tüm hava araçlarının güvenlik hizmetlerinde kullanılan araç statüsüne alınmasının gerekçesi nedir? Önergenin yanıtlandığı tarih itibarıyla ‘devlet hava aracı’ statüsündeki hava araçlarının sayısı, ilgili kurumlara dağılımı ve türleri nedir? Cumhurbaşkanlığı hizmetinde kullanılan hava aracı sayısı nedir? Cumhurbaşkanlığı hizmetinde kullanılan hava araçlarının kuyruk tescilleri, tipleri ve türleri nedir” sorularını yöneltti. 

Yanıtsız kaldı

Oktay, “Soru önergesinde bahsi geçen hususlar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın görev ve yetki alanına girmektedir” demekle yetindi. Önergeye yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise “Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılan tüm hava araçlarının sayısı ve türleri ile bu araçların güvenlik hizmetlerinde kullanılan araç statüsüne alınmasına dair hususların yanı sıra, ilgili kurumlara dağılımına ilişkin bakanlığımızda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır” dedi.