Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Cihat Yaycı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifasına ilişkin 'Bir askerin bir bürokratın bir görevden başka bir göreve atanması ne kadar normalse Sayın Yaycı için de öyledir. Böyle kararlar keyfi olarak ele alınmaz' dedi.



Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı NTV canlı yayınında Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaycı'nın kararının keyfi olarak alınamayacağını söylerek, "Kendisi Deniz Kuvvetleri’nde takdirle karşılanan, başarılı işlere imza atmıştır. Değerli bir amiralimizdir. Bir askerin bir bürokratın bir görevden başka bir göreve atanması ne kadar normalse Sayın Yaycı için de öyledir. Böyle kararlar keyfi olarak ele alınmaz. Kendisi çalışmalarıyla bugüne kadar çok değerli katkılar vermiştir, bundan sonra da vermeye devam edebilir" açıklamasında bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre Genelkurmay Başkanlığı emrine atanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Yaycı istifa etmiş, istifası onaylanmıştı.