Cübbeli Ahmet'in transfer olduğu tarikatın lideri öldü

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye "şeyhlik icazeti" veren Şazelilik tarikatı lideri Şeyh Ubeydullah El Kadiri öldü.

Haber Merkezi

Şazelilik tarikatı lideri Şeyh Ubeydullah El Kadiri öldü.

DurakMedya'dan Mustafa Barış Durak'ın haberine göre; Şeyh Ubeydullah El Kadiri'nin ölüm haberi, "Bir alimin ölümü alemin ölümü gibidir" ifadeleriyle duyuruldu.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan bir videoyla, Şeyh Ubeydullah El Kadiri'nin iki elini birbirine sürterek badem çıkarttığı iddia edilmişti.

Cübbeli Ahmet'e 'şeyhlik icazeti' vermişti

Nakşibendi tarikatına bağlı İsmailağa Cemaati'nden "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, geçtiğimiz aylarda Şeyh Ubeydullah El Kadiri'den "Kadiri Tarikatı şeyhlik icazeti" almıştı.

soL yazarı Orhan Gökdemir, "Halidiye'den Kadiriye'ye transfer: Parayı veren Cübbe'yi alır" başlıklı yazısında, Ünlü'nün transferine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu tarikat değişiminin ardında “post kavgası” var. Pop tarikatçı Cübbeli Ahmet’in postta gözü vardı. İsmailağa cemaatinin lideri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından tarikatın liderinin kim olacağına dair tartışmalar artmış, pek çok talip çıkmıştı.

Cübbeli Ahmet, 'Mahmûd Efendi Hazretlerimizin, post-u şerifi üzerindeki sıcaklığı henüz taze iken kendisinin ‘Onu bana yaklaştırmayın, o şeytandır’ buyurduğu Hüsnü Kılıç’ın Efendi Hazretlerimizin makamını işgal etmesine daha ne kadar tahammül edeceğiz' demiş, isyan sancağı açmıştı.

Sancağın altında toplanan olmayınca Cübbeli Ahmet de tarikat değiştirdi ve başka bir tarikata kapılandı. Nakşilikten Kadiriliğe geçti."