Çöp dökmeye inen gencin dövülmesine ilişkin Ankara Emniyeti'nden açıklama

Ankara Etimesgut’ta çöp dökmeye çıkan bir gencin bekçiler tarafından dövülmesi ile ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada, 'Şahıs tüm ikazlara rağmen ikametine girmemekte direnmiştir, kardeşi ise çarşı ve mahalle bekçimizin boynunu sıkmak suretiyle mukavemet gerçekleştirmiştir' denildi.


Haber Merkezi

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Etimesgut ilçesinde 17 Mayıs günü çöp dökmeye inen bir gencin bekçiler tarafından coplarla dövüldüğü, olaya müdahale etmek isteyen aileye biber gazı sıkıldığı, astım hastası gencin babasının göğsüne basıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Ailesiyle beraber gözaltına alındığını söylenen S.K. hakkında yapılan yazılı açıklamada, olayı sosyal medya hesabından duyuran İYİP Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk’ün paylaşımları "gerçek dışı" olarak nitelendirildi.

Açıklama şöyle:

"Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ikametine girmesi yönünde yaya devriye görevi yapan çarşı ve mahalle bekçilerimiz tarafından uyarılan ve kimliğini ibraz etmemekte ısrar ettiği için açık kimlik bilgileri sonradan tespit edilen S.K. isimli şahıs tüm ikazlara rağmen ikametine girmemekte direnmiştir.

Aynı siyasi partinin ilçe yönetim kurulu üyesi ve şahsın babası olan Ü.K. ile diğer aile fertleri olaya sonradan müdahil olarak görevli memurlara mukavemet ve hakarette bulunmuş, şahsın kardeşi H.K. ise çarşı ve mahalle bekçimizin boynunu sıkmak suretiyle mukavemet gerçekleştirmiştir."