CNN muhabiri canlı yayında gözaltına alındı

CNN muhabiri Omar Jimenez ve ekibi, George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından gösterilerin devam ettiği Minneapolis'te canlı yayın sırasında polis tarafından gözaltına alındı.

Dış Haberler

CNN muhabiri Omar Jimenez, yapımcı Bill Kirkos and fotomuhabiri Leonel Mendez, ile birlikte dün sabaha karşı Minneapolis'te gösterileri takip ederken eyalet polisi tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alındığı sırada canlı yayında olan Jimenez, basın kartını göstererek gözaltına alınma sebebini ısrarla sormasına rağmen herhangi bir cevap alamadı. Jimenez Hennepin Kamu Güvenliği tesisine götürüldü.

CNN başkanı Jeff Zucker'in görüştüğü of Minnesota valisi Tim Walz yaşananlar nedeniyle özür dilerken, CNN ekibinin derhal serbest bırakılması için çalıştığını söyledi. Walz, CNN ekibinin gözaltına alınmasının ''kabul edilemez'' olduğunu belirterek, basının gösterileri takip etmesini istediğini dile getirdi.

Siyah olduğu belirtilen CNN muhabiri Jimenez ve beraberindekiler yaklaşık bir saat sonra serbest bırakılırken ekibin dördüncü üyesi kendisinin beyaz olduğu için gözaltına alınmadığını belirtti.