Çin’den Filistin’e tıbbi malzeme yardımı

Çin’in Filistin’e koronavirüs salgınıyla mücadele için gönderdiği solunum cihazı, tıbbi koruyucu ekipman ve ilaçları içeren yardım dün Ramallah’ta teslim edildi.

DIŞ HABERLER

Çin, Filistin’e yeni koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede test kiti, solunum cihazı, tek kullanımlık tıbbi koruyucu tulum, gözlük, N95 yüz maskeleri ve ilaçların da içinde olduğu yardım malzemesi gönderdi.

Çin’in Filistin Büyükelçisi Guo Vei, dün işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde Filistin Sağlık Bakanlığı’na ait depoda yardım malzemelerini bizzat Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle’ye teslim etti.

Bakan Keyle, yardımlar için Çin’e teşekkür ederken, Büyükelçi Vei ülkesinin Filistin halkına koronavirüsle mücadelesinde desteğe devam edeceğini ve ihtiyaç duyacakları tüm tıbbi ekipman ve araçları sağlayacaklarını söyledi.

Çin’in Alibaba şirketi tarafından da Filistin’e geçen hafta tıbbi yardım malzemesi gönderilmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre Filistin topraklarında 5 Mart’ta ortaya çıkan ilk Covid-19 vakasından sonra acil durum yaşanıyor.

Acil durumun temel nedeniyse işgalin yerel sağlık altyapısının güçsüzlüğüne ve tıbbi ekipman yokluğuna yol açması.

Gazze’de hayati önemdeki ilaç ve koruyucu ekipman eksikliğinin yanı sıra yalnızca 56 solunum cihazı ve 40 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Batı Şeria’da ise hastane ve tıbbi merkezlerdeki solunum cihazı sayısı yalnızca 120.

Filistin’de dün itibariyle Covid-19 hastalığına yakalananların toplam sayısının 466 olduğu biliniyor.