Çin Hong Kong'un içişlerine karışan ABD'lilere vize kısıtlaması uygulayacak

Çin Dışişleri Bakanlığı, Hong Kong'un işçişlerine karışma girişiminde bulunan ABD'lilere vize kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

Dış Haberler

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zao Lijian, Hong Kong'un işçişlerine karışma girişiminde bulunan ABD'lilere vize kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

Basın toplantısında konuşan Zao, "Bu tabii ki yeni bir tedbir. Hong Kong konusunda art niyetleri olan ABD'lilere vize kısıtlaması uygulama kararı aldık" dedi.

Zao, tedbirin tam olarak hangi yetkililere uygulanacağının sorulması üzerine, "Kim olduklarını kendileri biliyor. İçgüdüsel" yanıtını verdi.

Hong Kong'un güvenliğinin Çin'in açıkça bir iç meselesi olduğunu söyleyen Zao, müdahalelere karşı uyarıda bulundu.

ABD, daha önce Hong Kong'un özerkliğinin "altını oyduğu" iddiasıyla Çin Komünist Partisi yetkililerine vize kısıtlaması uygulamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Mayıs ayı sonunda, Hong Kong ve Çin'in hükümet yetkililerine, bölgenin özerkliğini erozyona uğrattığı gerekçesiyle yaptırım uygulayacağını söylemişti.

Trump, aynı zamanda, Hong Kong'a ticaret ve teknoloji gibi alanlardaki ayrıcalıkların kaldırılması sürecinin başladığını duyurmuştu.