Çin hastalık kontrol ve önleme sistemini daha da merkezileştirmeyi hedefliyor

Çin Ulusal Sağlık Komiyonu Başkan Yardımcısı Li, sağlık sisteminde görülen açıkları kapatmak amacıyla ülkenin hastalık ve kontrol sistemini modernleştireceklerini ve sisteme yönelik daha 'merkezi ve etkili' bir komuta ve reform zinciri oluşturacaklarını söyledi.

Dış Haberler

Çin Ulusal Sağlık Komiyonu Başkan Yardımcısı Li Bin, ülkede koronavirüs salgınıyla ortaya çıkan açıkları kapamak amacıyla hastalık kontrol ve önleme sisteminde düzenlemeye gidileceğini açıkladı.

Reuters'ta yer alan habere göre, gazetecilere açıklamalarda bulunan Li, "Koronavirüs salgını, ülkenin yönetimi ve yönetebilirliği açısından büyük bir sınav oldu. Büyük salgınlara ve kamu sağlığı sistemine yaklaşımımızdaki eksiklikleri açığa çıkardı" dedi.

Hastalık ve kontrol sistemini modernleştireceklerini kaydeden Li, komisyonun sisteme yönelik daha "merkezi ve etkili" bir komuta ve reform zinciri oluşturacaklarını belirtti.

Komisyonun aynı zamanda hastalığı daha iyi incelemek, virüsü takip etmek ve kaynak dağılımı yapmak amacıyla büyük verileri, yapay zekayı ve bulut bilişimi daha iyi değerlendirmeyi hedeflediği kaydedildi.

Li, komisyonun temel teknoloji araştırmaları, sağlık sigortasını iyileştirme ve acil durum materyallerine daha iyi erişim sağlamaya yönelik adım atmayı planladığını sözlerine ekledi.

ABD ve Batı ülkeleri, Çin'in koronavirüs pandemisini iyi yönetemediğine ve uluslararası topluma bilgi vermek konusunda şeffaf davranmadığına ilişkin iddialarda bulunuyor. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ABD'nin virüsün Çin'in Vuhan kentindeki laboratuvardan yayıldığı iddialarına ilişkin somut bir kanıt olmadığını açıklamıştı.

Çin'de son 24 günde koronavirüs kaynaklı ölüm gerçekleşmedi.