Çiğli Belediyesi zorunlu çalıştırılan işçilerine ödeme yapmadı

Çiğli Belediyesi sosyal tesislerinde çalışan ve maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle dün bir basın açıklaması yapan işçilerin maaşı yatırıldı. DİSK Turizm-İş işyeri temsilcisi Nail Uylaş, 'Nisan ayında çalışan işçi arkadaşlarımızın maaşları ödenmiştir. İdari izine çıkarıldıkları halde zorunlu olarak işe çağırılıp çalıştırılan arkadaşlarımızın maaşları ödenmemiştir' dedi.

Haber Merkezi

İzmir Çiğli Belediyesi sosyal tesislerinde çalışan ve koronavirüs nedeniyle bir bölümü Vefa Destek Grubu'nda görevlendirilen ve maaşlarını, sosyal yardımları alamadıkları gerekçesiyle dün Akvaryum Sosyal Tesisleri'nde bir basın açıklaması gerçekleştiren işçilerin maaşlarının ödendiği duyuruldu. Öte yandan Nisan ayında idari izine çıkarıldıkları halde zorunlu olarak işe çağırılan işçiler maaşlarının yatırılmadığını söyledi.

Çiğli belediyesi Çiğli Gıda işçi temsilcileri ve işçileri adına soL'a konuşan DİSK Turizm-İş işyeri temsilcisi Nail Uylaş, "Kısa çalışma ödeneği ve idari izine çıkarıldıkları halde zorunlu olarak işe çağırılıp çalıştırılan arkadaşlarımızın maaşları ödenmemiştir" dedi.

Uylaş şunları söyledi:

"Çiğli Belediyesi, Çiğli Gıda işçileri olarak hak ettiğimiz ücretlerin ödenmemesi, yaşadığımız sorun ve sıkıntıların giderilmemesi üzerine basın açıklaması yapmak zorunda bırakıldık. Basın açıklamamızdan sonra saat 17.00 sularında Nisan ayında çalışan işçi arkadaşlarımızın maaşları ödenmiştir. Kısa çalışma ödeneği ve idari izine çıkarıldıkları halde zorunlu olarak işe çağırılıp çalıştırılan arkadaşlarımızın maaşları ödenmemiştir."

'Hakkımızı aramanın sonucunda cezalandırıldık'

"Nisan ayı içerisinde çalışan ve maaş almayı hak eden işyeri temsilcisi arkadaşlarımızın maaşları yatırılmamıştır. Muhasebe birimiyle yaptığımız görüşmede bize personel müdürü Halis Özcan ile görüşmemizi söylediler. Halis Bey basın açıklaması yapmadan önce temsilci arkadaşımızı telefonla arayarak 'Eylem yapacakmışsınız yapın sonra sizinle görüşeceğiz' diyerek tehdit eden müdürdür. Biz buradan şu sonucu çıkartıyoruz: İşveren tarafından hakkımızı aramanın sonucunda bayramda ücretlerimizin kasıtlı ödenmemesinden dolayı açlık ve sefaletle cezalandırıldık.

Bu tutum insanlığa, vicdana ve ahlaka sığmayan bir tutumdur. İşçisini açlığa terk eden yöneticilerimiz yüksek olan maaşlarını çekip afiyetle bayramda harcayacaklar. Biz sadece çalışarak hak ettiğimiz ücretlerin ödenmesini, işyerinde huzurlu ve iş barışı sağlanmış bir ortamda çalışmayı istiyoruz."