CHP’li Engin Altay: AK Parti yandaşı olduğu için bekçi yapılanlar var

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'Haddini, yetkisini aşan, o görevin gerektirdiği nitelikleri haiz olmayıp, AK Parti yandaşı olduğu için bekçi yapılan insanların bu tür davranışlarına daha çok tanık oluyoruz ve tekrarını istemiyoruz' dedi.

Haber Merkezi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bekçi ve polisin görevinin teröristi bertaraf etmek olduğunu ancak bunun hiç kimseye vatandaşa eziyet yapma hakkı vermediğini belirten Altay, “Haddini, yetkisini aşan, o görevin gerektirdiği nitelikleri haiz olmayıp, AK Parti yandaşı olduğu için bekçi yapılan insanların bu tür davranışlarına daha çok tanık oluyoruz ve tekrarını istemiyoruz” diye konuştu.

Altay şunları söyledi: 

"Güvenlik kuvvetlerini teröristlerle bir tutan adidir, alçaktır. Ama ben size başka bir şey söyleyeyim: Emniyet Genel Müdürlüğü’nden sadece 33 bin personel FETÖ ile irtibatlı olduğu için tasfiye edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 33 bin teröristi ben yerleştirmedim. TSK’ye 17 bin 500 teröristi ben yerleştirmedim. Biz birileri gibi ‘Allah IŞİD’in kurşununu eksiltmesin’ demedik.

Bekçinin, polisin görevi teröristi bertaraf etmek ama bu hiç kimseye vatandaşa eziyet yapma hakkı vermez. AK Parti yandaşı olduğu için bekçi yapılan insanların bu tür davranışlarına daha çok tanık oluyoruz ve tekrarını istemiyoruz."