'Cezaevindeki gazeteciler doktora götürülmüyor'

Avukat Hüseyin Ersöz, aralarında Barış Pehlivan ve Murat Ağırel’in de olduğu, Silivri’de 4 aydır tutuklu olan gazetecilerin verdikleri dilekçelere rağmen doktor ve revire çıkarılmadığını duyurdu.

Haber Merkezi

Libya’da yaşamını yitiren MİT mensuplarına ilişkin haberleri nedeniyle 4 aydır tutuklu olan gazeteciler Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Aydın Keser, Murat Ağırel, Hülya Kılınç ve Ferhat Çelik'in İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşması geçtiğimiz günlerde yapıldı. 

Mahkeme heyeti Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser hakkında tahliye kararı verdi. Ayrıca Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in tutukluluk halinin devamına hükmedilerek duruşma 9 Eylül'e ertelendi. 

Avukat Hüseyin Ersöz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, cezaevindeki gazetecilerin verdikleri dilekçelere rağmen doktora götürülmediğini açıkladı.

Ersöz şöyle yazdı:

“Silivri’de tutuklu gazetecilere yönelik 'tecrit' 4 aydır devam ediyor! Tek kaldıkları koğuşlarda, 'aynı anda' sadece 10 kitaba erişimleri mümkün. Bunun ötesinde Murat Ağırel, verdiği dilekçelere karşın 20 gündür 'revire', 10 gündür 'doktora' çıkarılmıyor.

İki gündür 'diş ağrısı' çeken, bu sebeple yemek yiyemeyen, su dahi içmekte zorlanan Murat Ağırel’e, ağrı kesici verilerek 'geçici çözüm' üretiliyor. Ağır tecrit koşullarında 'yalnızlaştırılarak' cezaevi içinde ceza çektirilen gazetecilerin durumu incelenmeli!”