Çevre ve Şehircilik Bakanı: Validebağ'ı Hyde Park yapacağız!

AKP, Üsküdar/Altunizade'de bulunan ve 1. derece doğal sit alanı statüsüne sahip Validebağ Korusu'nu ranta açacak proje için adım atmaya devam ediyor.

soL - İstanbul

AKP, Üsküdar/Altunizade'de bulunan ve 1. derece doğal sit alanı statüsüne sahip Validebağ Korusu'nu ranta açacak proje için adım atmaya devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından koru alanının Bakım, Onarım ve Temizlik hizmetlerinin Üsküdar Belediyesi'ne tahsis edilmesi ile birlikte çevre düzenlemesi adı altında girişilecek yol yapımı, ağaç budama gibi uygulamalara hız verildi. Bugün öğlen saatlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve beraberindekiler Validebağ Korusu için hazırlanan projeyi denetlemek üzere Validebağ Korusu'na bir ziyarette bulundular.

Burada Validebağ Gönüllüleri Derneği temsilcileri ile karşılaşan heyet geçmiş yıllarda benzer projelerle korunun doğal yapısına verilen zararı hatırlatarak yeni projenin de bu tahribatı derinleştireceği kaygısını dile getirdiler. Bir süre temsilcilerle görüşen Bakan koruda güvenlik, yol çalışmaları ve ışıklandırma amaçlı bir projenin başlatılacağını ve ayrıntıların yetkililerle paylaşılacağını belirtti. Bakan ayrıca Validebağ Korusu'nu Hyde Park benzeri bir yapıda düzenlemek gerektiğini ileri sürdü. Temsilciler ise yetkili makamlardan sürmekte olan projenin ayrıntıları hakkında yeterli bilgi alamadıklarını ve korunun doğal yapısının korunması dışında herhangi bir müdahaleye karşı olduklarını vurguladılar.

Güvenlik gerekçesini öne süren Bakan ve beraberindekilerin koruyu ziyaretleri sırasında insanların güvenlik endişesi taşımadan piknik yapıyor olmaları ayrıca göze çarptı.

Ne olmuştu? 

Şubat ayında Validebağ Korusu'nda yapılaşmaya dönük imar izni onaylanmıştı.

Bu gelişmenin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı korunun bakım ve onarım işlerini Üsküdar Belediyesi'ne tahsis etmişti.