'Cemil Çiçek büyük ölçüde Arınç'a destek veriyor'

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın AKP içinde tartışma konusu olan açıklamalarına Cemil Çiçek'ten destek geldi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, yine aynı kurulun üyesi olan Bülent Arınç'ın son açıklamalarına destek verdi.

Arınç'ın Osman Kavala'nın ve Demirtaş'ın serbest bırakılmasına ilişkin açıklamaları AKP içinde tepki çekerken, Çiçek'in Arınç'a benzer düşündüğü öne sürüldü.

Konuyu köşesine taşıyan Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Cemil Çiçek'le yaptığı görüşmeye ilişkin şu aktarımı yaptı:

Habertürk TV’de Perşembe akşamı yaptığımız Bülent Arınç yayını çok büyük yankı yarattı. Arınç’ın açıklamaları ortalığı birbirine kattı.

Olayın benim özellikle ilgimi çeken diğer bir tarafı yine Bülent Bey gibi eski TBMM Başkanı olan Cemil Çiçek’in de büyük oranda Arınç’a destek vermesi.

Arınç İslamcı Milli Görüş geleneğinden, Çiçek ise koyu milliyetçi-muhafazakar, Yeniden Milli Mücadele Hareketi geçmişinden geliyor.

Fakat iki ayrı ekolden iki ak saçlı AK Partili benzer noktada birleştiler.

Arınç’ın bu açıklamaları kimseyi şaşırtmamalı. Zira özellikle son 2 yıldır aynı minvalde fikirlerini zaman zaman dile getiriyor zaten.

Fakat Cemil Çiçek’in son dönemde açık ettiği tavrı daha da ilginç ve ezberlere ters.

Ben dün Sayın Çiçek ile telefonda yarım saati aşkın konuştum. Detaylı ve samimi bir şekilde yargıdaki problemleri, esas meselenin kanunlar değil, zihniyetten kaynaklandığını, tutukluluğun istisnai ve tedbir amaçlı olmaktan çıkmasının verdiği zararları anlattı. Arınç’a destek veriyor. Somut olarak Selahattin Demirtaş ya da Osman Kavala ile ilgili konuşmak istemiyor ama Türkiye’nin özgürlükçü demokratik hukuk devleti olmasının Türk milletinin istikbali için şart olduğunu yine milliyetçi bir lisanla bana tane tane izah etti.