Borçka'ya cenazeye gidenler ilçeye koronavirüs yaydı

Yaklaşık bir aydır vaka görülmeyen Artvin Borçka'ya cenaze için Bursa'dan gelen 3 kişide koronavirüse rastlanması sonrası 60'tan fazla kişi karantinaya alındı.

Haber Merkezi

Pandemi sürecinde 2 Nisan'da Tükiye'de karantinaya alınan ilk ilçe olan ve yaklaşık bir aydır vaka görülmeyen Artvin Borçka’ya Bursa’dan cenaze için yurttaşların gelmesinin ardından koronavirüse rastlandı.

İlçeye cenaze getiren 3 kişilik aile ve yakınları olmak üzere toplam vaka sayısı 5’e yükselirken, bu kişilerle temas halinde olan 60’ın üzerinde kişi de karantina altında tutuluyor.

Borçka Belediye Başkanı Orhan Ercan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 1 aydır vaka görülmemişti. Bir karantina süreci yaşamıştık. Pozitif vakalar geri döndü. Havaların ısınmasıyla dışarıdan göç de almaya başladık. İl dışından cenazeler geliyor. Bununla birlikte gelen virüs vakaları da oluşabiliyor. Şu ana kadar 5 vakamız var, 60 üzerinde vatandaşımız da karantinada” dedi.

İl dışından gelen vatandaşlara çağrıda bulunan Ercan, “Tabi ki burası sizin de memleketiniz, buyurun gelin. Fakat geldikten sonra 14 günlük izolasyon kuralına mutlaka uyalım” açıklamasında bulundu.