BM’den George Floyd’un polis tarafından öldürülmesine kınama

ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesini kınayan BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, silahsız Afro-Amerikalıların polis tarafından öldürülmesinin önüne geçmek için ‘ciddi eylem’ çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, ABD’nin Minneapolis kentinde George Floyd’un polis tarafından öldürülmesini kınayan bir açıklama yaptı.

Bachelet yaptığı yazılı açıklamada “Bu, ABD'li polis memurları ve toplum üyeleri tarafından silahsız Afro-Amerikalıların öldürüldüğü uzun bir çizginin devamı” dedi.

Bu tür ölümlerin önüne geçilmesi için ABD’deki prosedür ve sistemin değişmesi gerektiğini belirten Bachelet, daha önemli olanın aşırı güç kullanan polis memurlarının işledikleri suçlardan yargılanıp ceza almaları olduğunu vurguladı.

Floyd’un öldürülmesini kınayan Bachelet “ABD makamları, bu tür cinayetleri durdurmak veya gerçekleştirildiğinde adaletin yerini bulması için ciddi önlemler almalıdır” dedi.

Floyd’un öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterilerinde şiddet ve mülke zarar verilmesinin polis vahşeti ve gizli ayrımcılık sorununu çözmeyeceğini kaydeden Bachelet, göstericileri barışçıl şekilde hareket etmeye çağırdı. Bachelet, polise de aşırı güç kullanarak gerilimi artırmama çağrısında bulundu.

46 yaşındaki George Floyd, önceki akşam, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre boynuna diziyle bastırmasının ardından yaşamını yitirmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Floyd’un dakikalarca “Nefes alamıyorum” dediği ortaya çıkmıştı. Floyd olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.