Bloomberg: Hafter güçleri Türk hedeflerine 'Libya tarihinin en büyük hava saldırısı' tehdidinde bulundu

Bloomberg, Libya'da Hafter güçlerinin ülkedeki Türk hedeflerine karşı 'daha önce görülmemiş şiddette' hava saldırıları başlatma tehdidinde bulunduğunu kaydetti.

Dış Haberler

Bloomberg haber ajansı, Libya'da General Halife Hafter güçlerinin ülkedeki Türk hedeflerine karşı "görülmedik şiddette" hava saldırıları başlatma tehdidinde bulunduğunu duyurdu.

Hafter'e bağlı hava kuvvetlerinden sorumlu Sakr Caruşi'nin adına yayımlanan bir bildiride, "Önümüzdeki saatlerde Libya tarihinde en büyük hava harekâtını göreceksiniz. Tüm Türk hedefleri ve çıkarları savaş uçaklarımızın meşru hedefleridir. Sivilleri bunlardan uzak durmaya çağırıyoruz" denildi.

Caruşi, cep telefonu mesajıyla Bloomberg'e bildiriyi doğruladı.

Libya'nın doğusu, Hafter güçlerinin denetimi altında.

Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Rusya tarafından desteklenen Hafter güçleri, bir yıldan uzun bir süre önce başkent Trablus'u almak için harekât başlatmış ve kentin dış mahallelerine ulaşmıştı.

Libya’da iki gün önce El-Sarrac’a bağlı Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin ordusu, Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu’nun elindeki Vatiyye hava üssünü ele geçirmişti.

Bloomberg'in haberinde, Türk silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemlerini imha ettiği ve sağlam ele geçirilen bir bataryanın dün Trablus'ta bir törende sergilendiği belirtiliyor.

Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu güçleri başkent Trablus’taki tüm cephelerden 2-3 km çekildiklerini açıklamıştı.