Bitmeyen hastane: Milyonlarca lira harcandı, 10 yıldır tamamlanamadı, şimdi de yıkılacağı belirtiliyor...

İnşaatına 2010'da başlanan, iki ayrı ihale yapılmasına rağmen hâlâ tamamlanamayan Seyrantepe'deki Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'nin yeni binasına ilişkin tartışmalar sürüyor. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, son durumu soL'a değerlendirdi.

Haber Merkezi

Seyrantepe'deki Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'nin yeni binasının inşaatına 2010’da inşaatına başlandı. İki ya da üç yılda teslim edilecekti ama hâlâ ses yok.

Son olarak 2018'de açılması planlanan hastane binasında "zemin etüdünün yapılmamasından kaynaklı taban kayması" yaşandığı iddia edildi.

'2 yıl gecikme süresi var'

Konuya ilişkin bir soru önergesi de veren CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, son durumu soL'a değerlendirdi:

''Biz bu sorunu tespit ettikten sonra detaylı bilgi sahibi olalım diye Adalet Bakanlığı’na sorduk. Şu anda Türkiye’nin acil hastaneye ihtiyacı varken, daha önceden planlanıp, ihalesi yapılan Seyrantepe’deki hastane binası niye hizmete sokulmuyor, buradaki problem ne, kimin ihmali var? Burada son olarak iki yıl kadar bir gecikme süresi var. İddialar bina tabanında kayma olduğu yönünde.

'Bina tabanında kayma varsa, bu nasıl tespit edilemedi?'

Eğer böyle bir şey varsa buna kim sebebiyet verdi? Ciddi şekilde kamu zararı var. Sağlık Bakanlığı bununla ilgili hiçbir açıklama yapmıyor. 'İki yıl geçti, açamadık ama bu tarihte açılacak' diye bir şey de yok. Nedir oradaki problem bunu tam olarak öğrenmek istiyoruz. Sağlık Bakanlığı cevap versin. 

Bir binada kayma varsa, doğru düzgün zemin etüdü yapılmadığını gösterir bu. Hastanenin yıkılacağı iddiaları söz konusu."

Koca'dan 'biz de istiyoruz' yanıtı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir basın toplantısında kendisine konunun sorulması üzerine, "Seyrantepe'nin biz de hizmete girmesini istiyoruz. İhalesi yapılmıştı, yıl sonunda bitecekti. Hızlandırılmasını istiyoruz" dedi. 

Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'nin tarihçesi

Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi için ilk ihale 2010 yılında yapıldı. İhaleyi GG İnşaat kazandı. Bitim tarihi Ağustos 2013 olarak belirlendi. Firmaya 200 milyon liraya yakın ödeme yapıldı. Ancak 2015 yılında sözleşme TOKİ tarafından iptal edildi. 

Sonrasında TOKİ'nin yeniden çıktığı ihaleyi bu kez Seç İnşaat şirketi kazandı. Bu şirketin ihale bedeli ise 116 milyon lira oldu.

İhale sözleşmesine göre 2018 yılında hastane tamamlanacaktı ancak iş yine tamamlanamadı.