Bilim Kurulu'na kardeş geldi: İlim kurulu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu'na ek olarak din psikologları ve sosyologlarının da içinde yer alacağı Toplum Bilimleri Kurulu oluşturulduğunu açıkladı.

Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada Bilim Kurulu'na ek olarak Toplum Bilimleri Kurulu isimli yeni bir kurul oluşturulduğunu söyledi.

Koca’nın, "Toplum Bilimleri Kurulu; sosyoloji, psikoloji, din sosyolojisi ve din psikolojisi, istatistik gibi alanlarda yetkin kişilerden oluşan bir kurul olacak açıklaması" akıllara geçtiğimiz günlerde Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın açıklamasını getirdi.

Ünal Covid-19 salgınıyla ilgili gidişatın ve önlemlerin görüşüldüğü Bilim Kurulu'nda Diyanet'ten de bir temsilcinin bulunması talebini getirmişti.

İki gün önce yaptığı açıklamada Ünal, "Mevcut veya yeni oluşturulacak bilim kurullarında, din konusunda doğru bilginin ortaya konulması açısından, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyelerinden bir kişinin görev alması yerinde olacağını düşünmekteyiz ve talep ediyoruz" demişti.