Beşiktaş Belediyesi’ne grev kararı asıldı

Beşiktaş Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 1 No’lu Şube iş yerine grev kararı astı.

Haber Merkezi

Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 1 No’lu Şube'nin örgütlü olduğu Beşiktaş Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı asıldı.

Kadıköy ve Maltepe’deki grevlerden sonra Ataşehir ve Kartal belediyelerinde de grev kararı asıldı. Dün de Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 1 No’lu Şube üyesi işçiler grev kararı asmak için belediye önünde bir araya geldi.

Müdürlerden baskı ve tehdit

soL'a konuşan bir Beşiktaş Belediyesi işçisi, dün gece geç saatlere kadar süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını belirtirken, grev kararının ardından Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü'nün eylem sırasında işçileri arayarak iş başına dönmeleri, yoksa işten atılacaklarını söyleyerek tehdit ettiğini aktardı.

Hukuk İşleri Müdürü'nün, müdürlükteki işçilerin eyleme katılmasına engel olduğunu söyleyen işçi, bazı müdürlerin de eylem sonrasında, işçileri arayarak eyleme katılıp katılmadıklarını, müdürlükten kimlerin katıldığını sorduğunu belirtti.