Başsavcılıktan Diyanet İşleri Başkanı hakkında 'soruşturmaya yer yok' kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkındaki suç duyurusunda soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.




Haber Merkezi

LGBT'leri hedef alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" nedeniyle suç duyurusu yapan Ankara Barosu'nun talebi sonuçlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "soruşturmaya yer olmadığı" kararını verdi. Savcılığın kararında, Erbaş'ın "yasaların kendisine verdiği yetkiler doğrultusunda, İslam'ın emir ve yasaklarının yer aldığı cuma hutbesini okuduğu" söylendi.

Karar şöyle:

"İncelenen ve izlenen hutbe içeriğinde genel olarak İslam dininin helal ve haram saydığı şeylerden, bunların helal ve haram sayılmasının sebeplerinden, ramazan ayı ve orucun faziletlerinden bahsedildiği, İslam dininin korunmasını zaruri gördüğü 5 temel esas olan 'canını korumak', 'aklını korumak', 'dinini korumak', 'malını korumak', 'neslini korumak' kapsamında neslin ve sağlığın korunması üzerinde de durulduğu, bu konularla ilgili İslam'ın bazı emir ve yasaklarından söz edildiği, bu emir ve yasakların tüm insanların menfaatine olduğunun belirtildiği, bu yönüyle hutbede tüm insanlığa da hitap edildiği görülmüştür."

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, okuduğu hutbede LGBT'leri hedef alan ifadeler kullanmış bunun üzerine Ankara Barosu'ndan yazılı açıklama gelmişti. Açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmasını şaşkınlık ve ibretle izledik. Anılan şahsı ve ona hak veren zihniyeti büyük bir şaşkınlık ve ibretle kınadığımızı tüm kamuoyuna saygıyla arz ederiz" denilmişti.