'Basın özgürlüğü demokrasinin bel kemiği' diyen AKP'den otomatik sansür uygulaması

AKP’nin haber siteleri üzerinde estirdiği sansür baskısı tam gaz devam ediyor. Son olarak soL’da yer verdiğimiz ve AKP usulsüzlüklerine ilişkin bilgileri içeren üç habere erişim mahkeme kararıyla engellendi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD’deki George Floyd protestoları sırasında TRT World ekiplerinin polis müdahalesi sırasında yaralanmasına tepki göstermiş, “Basın özgürlüğü demokrasinin bel kemiğidir” demişti.

Aynı Altun’un başında bulunduğu Basın İlan Kurumu, muhalif gazetelerin AKP’ye yönelik eleştirilerini ilan kesmeyle cezalandırırken, gazeteler sürekli “tekzip” metinleriyle yayımlanmaya başladı.

Basılı yayın üzerindeki bu baskının dışında internet haber siteleri de AKP’nin sansür baskısı altında.

Neredeyse her gün mahkemeler aracılığıyla onlarca habere erişim engeli gelirken, soL’da yer verdiğimiz birçok haber de benzer bir akıbete uğruyor.

Altun'un avukatları talep etti, reddedince mahkeme kararı geldi

Son olarak Fahrettin Altun’un boğazdaki kaçak yapılarının İBB tarafından yıkılmasına ilişkin soL’da yer alan haber mahkeme kararıyla erişime engellendi.

Konuya ilişkin daha önce de Altun’un avukatları soL’a bir yazı göndermiş, haberin hiçbir gerekçe gösterilmeden yayından kaldırılmasını istemişti. Bu talebe verdiğimiz olumsuz yanıtın ardından bu kez mahkeme kararıyla söz konusu habere erişim engellendi.

Bir milyonluk usulsüz kazanç ve torpil atamasına yer vermek de yasak

Bu haberin ardından yeğenini bilirkişi olarak gösteren hakimin aylık bir milyon lira kazandığına ilişkin soL’da yer verdiğimiz haber ve AKP’li vekilin eşinin kültür ve turizm müdürü olmasına ilişkin haber de yine mahkeme kararıyla erişime engellendi.