Bahçeli: Erdoğan’ı incitmemeye çalışıyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın bozulma aşamasında olduğu yorumlarına ilişkin 'Biz Recep Tayyip Erdoğan’ı incitmemeye çalışıyoruz daha doğrusu güçlü kılmaya çalışıyoruz' dedi.

Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi ve Cumhur İttifakı’na ilişkin Star TV’den Nazlı Çelik’e konuştu.

Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın, Bahçeli’nin 11 yıl önceki konuşmasındaki “Üç hilalin tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur” açıklamasıyla gelen ittifakla ilgili sorunlar yaşandığı  yorumlarına yanıt verdi.

Bahçeli, yorumlarla ilgili “Kendimize göre partimizin varlığını koruyacağız, güçlenmesini ve Cumhur İttifakı ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devamını temin edeceğiz. Böyle bir durum karşısında bir politika takip etmemiz lazım. Ama bütün bunları yaparken biz Recep Tayyip Erdoğan’ı incitmemeye çalışıyoruz daha doğrusu güçlü kılmaya çalışıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin seçime girebilme yeterliliği sağlaması için CHP’li milletvekillerinin bu partilere geçebileceği açıklamasını değerlendiren Bahçeli, “139 milletvekili arasından 15-20 kişiyi verebilir. Fakat verilenlerden sonra Meclis’te grubu olan partiler olacak. Bunlardan bir tanesi Gelecek Partisi, bir tanesi Babacan’ın partisi, İYİ Parti ve CHP… HDP’yi de biraz dinlenmeye alacaklar. Çünkü HDP gündemde olduğu müddetçe bunlara karşı bir alerji doğuyor Türkiye’de. Burada Cumhur İttifakı’nın ya da Recep Tayyip Erdoğan’ın yıpratacak tarzda bir muhalefete ağız birliğine gidecekler. Bunun adına da millet dediler olmadı memleket masası diyecekler.” dedi.