AVM’ler hazırlıksız açıldı: Çalışanların dinlenme alanı dahi yok

AVM çalışanları, sosyal mesafeye uyulacak alan dahi olmayan iş yerlerinde uyarılara rağmen maske takmayan müşteriler karşısında işlerine devam etmek zorunda kalıyorlar.

Patronların Ensesindeyiz

“Normalleşme” çağrıları ile birlikte AVM’ler açıldı ve AVM’lerin içindeki pek çok mağaza da kapılarını açtı. Bayram öncesi yoğunluk gözlenen mağazalarda ise çalışanlar zor anlar yaşadıklarını ilettiler. AVM çalışanları, sosyal mesafeye uyulacak alan dahi olmayan iş yerlerinde uyarılara rağmen maske takmayan müşteriler karşısında işlerine devam etmek zorunda kalıyorlar.

Molalarında oturacak yer bulamadıklarını kendilerine böyle bir dinlenme alanı belirlenmediğini ileten AVM çalışanları kaldırımlarda oturmak zorunda kaldıklarını, düzgün bir alan olmadığı için yemek yeme konusunda da zorlandıklarını aktardılar. AVM’lerin havalandırma sistemlerinin ise salgın koşullarına göre düzenlenmediğini ve mağazaların çalışmaya oldukça hazırlıksız başladığını dile getirdiler.

Salgın döneminde zor koşullarda çalışmak zorunda bırakılan AVM çalışanları ise bir araya gelmeye ve ses çıkarmaya devam ediyor.