Apar topar yurtları boşalttırmışlardı şimdi de: 'Eşyalarımın tamamını aldım' imzası

Öğrencilerin KYK yurt sorunları devam ediyor. 15 Mart'ta apar topar çıkarıldıkları yurtlarına geri dönen öğrenciler, eşyalarını bulamadıklarını, bulduklarının da kırık halde olduğunu belirtiyor. Öğrenciler seslerini duyurmak için bir açıklama yayımladılar.

Haber Merkezi

Covid-19 salgını nedeniyle 15 Mart'ta Ankara Gölbaşı'nda bulunan KYK yurtları başta olmak üzere birçok KYK yurdunda öncesinde hiçbir duyuru yapılmadan, önlem alınmadan, öğrencilerin yurtları boşaltması gerektiği anons edilerek, yurtların karantina bölgesi olarak ilan edildiği açıklanmıştı. 

Öğrencilerin yurttan çıkmaları yönünde yurt yönetimlerine Sağlık Bakanlığı'ndan talimat geldiği söylenirken, umreden gelenlerin yerleştirilerek 14 gün karantinada tutulacağı belirtilmişti. 

Sabaha karşı apar topar saat 3’te odalarından çıkarılan öğrencilerin eşyalarını almalarına bile izin verilmemişti. 

Bazı öğrenciler kalacak yeri olmadığından geceyi otogarda geçirmek zorunda kalırken, daha önce umreden gelenlere karantinanın uygulanmamış olması da tepki çekmişti. 

Birçok öğrenci bu tutuma karşı tepkilerini sosyal medya hesapları üzerinden dile getirmişti. 

Yaşanan bu olaylardan sonra öğrencilerin eşyalarını nasıl alacağına, sürecin nasıl işleyeceğine dair herhangi bir açıklama yapılmamıştı. 

'Eşyalarımın tamamını aldım'

15 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK yurtlarının açılacağını duyurmuş, ardından da öğrencilerin eşyalarını almaları için 1 Haziran’dan itibaren yurtlarına gidebileceği belirtilmişti. 

Eşyalarını alamadan çıkan birçok öğrenci eşyalarını almak için yurtlara döndüklerinde birçoğunun eşyalarını bulamadığı, bulanların ise bozuk, kırık bir halde bulduğu belirtildi.

Bu durum karşısında KYK yurtlarından herhangi bir açıklama yapıldı. Eşyalarını almaya gelen öğrencilere kapı önünde “eşyalarımın tamamını aldım” şeklinde imza vermesi istendi. 

Öğrencilerden açıklama: Bir araya geliyoruz

Öğrenciler sorunlarını dile getirmek ve bir araya gelmek için bir açıklama yayımladılar.

Açıklamada, “Türkiye’de ve Dünya’da son dönemi oldukça etkileyen korona virüs salgını, alınmayan önlemler dolayısıyla birçok kişiyi mağdur etmiştir. Bu yaşananlardan en çok etkilenenlerden biri de biz KYK yurtlarında kalan öğrencileriz. 

Her eğitim-öğretim yılı başında KYK’da kalan öğrenciler envayi çeşit zorlukla karşı karşıya kalmakta.

Salgın süreciyle birlikte KYK yurt sorunları iyice içinde çıkılmaz bir hal almış durumda. 15 Mart gecesi habersiz bir şekilde, ani kararla gecenin 3’ünde yurtlarımızı terk etmek zorunda kalmıştık! Birçok arkadaşımız kişisel eşyalarını dahi yanlarına alamadan yurt odalarından ayrıldı. Yurtlarda kalan eşyalarımız ise siyah çöp poşetlerine konularak koridorlara istiflendi. 

Gece yarısı yurtlarından çıkarılan öğrenciler memleketlerine döndüler ve bu olayların üzerine yurt odalarımızda kimlerin kalacağını televizyonlardan öğrendik, telefonlara cevap verilmedi ve başka hiçbir bir açıklama yapılmadı. 

Yaklaşık 3 aydır sürmekte olan bu kaygılı dönemin ardından KYK, 15 Haziran tarihinde yurtların açılacağını duyurmuş, eşyalarımızı gelip alabileceğimizi söylemişti. Gelip alamadığımız durumda ise eşyalarımızın güvencesinin olmadığını biliyoruz.

Bütün bu mağduriyetin yanında, eşyalarını almaya giden birçok öğrencinin karşılaştığı ise ya eşyaları kaybolmuş olduğu ya da kullanılamayacak duruma getirilmiş olduğudur. Bu durum bizlere kaygı verme, çaresiz bırakmaktadır. #KykÖğrencileriSorunlarınaÇözümBekliyor hashtagi ile 7 Haziran akşam 21.00’de bir araya geliyoruz” denildi. 

Sorunlarını duyurdular

Öğrenciler dün akşam sosyal medyada #KykÖğrencileriSorunlarınaÇözümBekliyor hashtagiyle sorunlarını duyurdular.