Ankara'da çökme riski nedeniyle 14 bina birden boşaltıldı

Ankara Çankaya'da bir inşaat çalışması sırasında başka bir binanın temelinde boşluk oluştu, 14 bina çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı.

Haber Merkezi

Çankaya Mektep Sokak’ta meydana gelen olayda, yapımına başlanan inşaat çalışması sırasında temel kazısının bitişiğinde bulunan Altay Sokak’taki 8 katlı Bahar Apartmanı’nın temelinde kayma meydana geldi.

Binanın temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi meydana geldi.

DHA'nın haberine göre, ihbar üzerine polis, itfaiye, AFAD, UMKE ve belediye ekipleri bölgeye sevk edildi. Polis ekipleri, yıkılma tehlikesine karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alarak, çökme tehlikesi bulunan 8 katlı bina ve Altay Sokak ile Mektep Sokak’ta bulunan 14 binayı tahliye etti. Evlerinden tahliye edilip, konaklayacak yer bulunmayan bazı vatandaşlar, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin misafirhanelerine yönlendirildi.

Mahalle sakinlerinden Arif Demir, büyük iş makineleriyle hafriyat alınması sonucu, Bahar Apartmanı’nın temelinde kayma olduğunu ve binanın uçuruma doğru kaymaya başladığını söyledi. Tahliye edilen binalardan birinde yaşayan Rıza Odabaşı ise "Binanın temelinde alttaki inşaat nedeniyle kazı yapıldı. Bir arkadaşım bize binanın bulunduğu sokakta asfaltta açılma olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı. Öte yandan, kayma olan bina sakinleri, inşaat çalışması başladığında müteahhit ile görüştüklerini, müteahhidin, ’Kendi arsam istediğim gibi kazımı yaparım’ ifadesini kullandığını iddia etti.

Mektep Sokak'taki inşaatın müteahhidi ile kepçe operatörünün gözaltına alındığı öğrenildi.