Ankara Valiliği'nden 'Barış Çakan' açıklaması

Ankara'da 20 yaşındaki Barış Çakan'ın bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin Ankara Valiliği'nden açıklama geldi.

Haber Merkezi

Ankara'da 20 yaşındaki Barış Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için saldırıya uğradığı ve öldürüldüğü haberi sonrası Ankara Valiliği'nden açıklama geldi.

'Kürtçe müzik saldırısı' haberi

Mezopotomya Ajansı'nın konuya ilişkin haberinde, Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde arkadaşlarıyla parkta oturmak için evden çıkan 20 yaşındaki Barış Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle üç kişilik bir grubun saldırısına uğradığı bilgisi yer aldı.

'Ezan okunurken müzik dinlendiği' iddiası

Valilik açıklamasında ise, "İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B. A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir. Diğer yandan olayla ilgili şüpheliler derhal gözaltına alınarak gerekli adli süreç Cumhuriyet Savcılığı talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde sürdürülmektedir" denildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden açıklama

Ankara Valiliği'nin açıklamasının ardından bir açıklama da İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı'dan geldi. Barış Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü haberlerini provakasyon olarak değerlendiren Çataklı, dinlenen müziğin Kürtçe değil Türkçe olduğunu ifade etti.