Andorra'dan dönen Kübalı doktorları Devlet Başkanı Diaz-Canel karşıladı

Küba'dan Andorra'ya Covid-19 salgınıyla mücadele için giden Henry Reeve doktor tugayları ülkelerine döndü. Kübalı sağlıkçılar Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Sağlık Bakanlığı temsilcileri ve diğer yetkililer tarafından José Martí Havalimanı'nda karşılandı.

Dış Haberler

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, son üç ay içinde Andorra'da Covid-19 ile savaştıktan sonra yurtlarına geri dönen Henry Reeve doktor tugaylarını karşıladı.

Karşılama konuşmasında Diaz-Canel, "Belirledikleri sonuçlar ve örneklerin yanı sıra dürüstlükleriyle neoliberal bencilliğe karşı çıkıyorlar. Bu tür şefkatli davranış, (ABD) İmparatorluğun, tıbbi tugayların dayanışma ve örnek çalışmalarını itibarsızlaştırmak için kötü niyetlerini ezmenin en iyi yollarından biri" dedi.

Diaz-Canel, grubu 14 gün sürecek karantina dönemini tamamladıktan sonra Covid-19 ile mücadelede Küba programında deneyim aktarımı için bir toplantıya davet etti.

28 Mart'ta Andorra Prensliği'ne, Küba'nın dünya çapında en az 30 ülkeye gönderdiği doktorlardan oluşan bir ekip gönderilmişti.
Henry Reeve doktorları şu ana kadar 8 bin 223 hasta için 54 bin 680 tedavi gerçekleştirdi.