Akşener'den Erdoğan'a 'Gare' tepkisi: Böyle şuursuzluk, böyle aymazlık olmaz

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, Gare operasyonundaki ölümlere ilişkin açıklamasında, 'Bu işte, siyasetin parmağı var mı, yok mu bilmek isteriz' dedi.

Haber Merkezi

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Gare operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener'in konuşmasından başlıklar şöyle:

Başarılı operasyonların müjdesini kendi verip, felaketlerin açıklamasını, valilere, bakanlara havale etmek, devletin değil, algının yönetimidir.

Milli güvenliğimizi ilgilendiren alanlarda, sessizliği anlar, saygıyla da karşılarız ama evlatlarımıza ne olduğunu, doğal olarak bilmek isteriz. Bugüne kadar, bu tür operasyonları başarıyla yürüten, bu konuda dünyaya örnek olan kahraman askerlerimizin, neden böyle bir sonuçla karşılaştığını öğrenmek isteriz. Çok daha beter cehennemlere, sessizce süzülüp, teröristin hakkından gelip, güvenle çıkan kahramanlarımız, bu kez, neden böyle bir sonuçla karşılaştı, anlamak isteriz.

Bu işte, siyasetin parmağı var mı, yok mu bilmek isteriz. Bu aziz milletimizin en doğal hakkı, bizim de milletimize karşı görevimizdir.

Siz, şehit anasını kongreye canlı bağlayıp, felaketten siyaset devşirme peşinde koşabilirsiniz. Biz koşamayız. Siz, sosyal medyada, meclis kürsülerinden linç kampanyaları başlatıp, şehitlerimizi sizden olmayana saldırmak için araç yapmaya cüret edebilirsiniz. Biz edemeyiz.

Siz, ülkemize yaşattığınız her felakette takındığınız aymaz tavırla, “Şov devam etmeli.” diyebilirsiniz. Biz diyemeyiz.

Devleti idare edenler, terör örgütünün alıkoyduğu evlatlarımıza, “Esir” demez, diyemez. Devletin zirvesi, bu ülkenin kahraman evlatları için “Esir” kelimesini kullanamaz.

Buradan Sayın Erdoğan’ı şiddetle uyarıyorum: şuursuz şuursuz, keyfine göre söylediğin her söz, ileride karşımıza çıkar.

Gara’daki kahrolası o mağara, lebalep şehit doluyken sen, “pandemiye rağmen kongre salonu lebalep dolu” diye sevinemezsin. Böyle şuursuzluk, böyle aymazlık olmaz.