AKP'den seçim yasalarında düzenleme hazırlığı

MHP'nin seçim kanunundaki değişiklik önerileri ile birlikte AKP yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. AKP, 5 farklı yasa olarak düzenlenen seçim yasasını 'Türkiye Seçim Yasası' adı altında birleştirmek için çalışıyor.

Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası’nda değişiklik yapılması yönündeki açıklamaları ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partilerine milletvekili transfer edebilecekleri yönünde sarf ettiği sözlerin ardından AKP, yeni seçim düzenlemelerine hız verdi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, erken seçim tartışmaları ile birlikte AKP, milletvekili genel seçimleri, mahalli idareler seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, halkoylaması ve seçimlerin temel hükümleri olmak üzere 5 ayrı seçim mevzuatını tek çatı altında toplamayı planlıyor. AKP, 5 farklı yasa olarak düzenlenen seçim yasasını 'Türkiye Seçim Yasası' adı altında birleştirmek için çalışıyor. 

Yapılması planlanan 'Seçim Yasası, Siyasi Partiler Yasası' gibi yasalarda yapılacak değişikliklerin 2023 seçimlerinde uygulanabilmesi için Haziran 2022’ye kadar Meclis’te kabul edilmiş olması gerekiyor.