AKP seçim mevzuatı için komisyon kurdu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında kurulan ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Seçim Mevzuatı Uyum Komisyonu’ ilk toplantısını dün yaptı.

Haber Merkezi

AKP seçim mevzuatında değişiklik çalışmalarına başladı.

AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında alınan kararla kurulan “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Seçim Mevzuatı Uyum Komisyonu” ilk toplantısını dün yaptı.

AA’nın haberine göre AKP MYK’da “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hayata geçirilmesinin ardından seçim mevzuatında gerekli uyum düzenlemelerini yapmak üzere bir komisyon kurulmasına” karar verildi.

AKP Genel başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında kurulan komisyonda AKP’nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Grup Başkan Vekilleri Özlem Zengin ve Bülent Turan yer aldı. Komisyon ilk toplantısını dün yaptı.

İYİP’in Meclis’te grup kurması için daha önce milletvekili desteği veren CHP’nin AKP’den ayrılan iki Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu partilerin seçime girebilmesi için gereken desteği vereceğini açıklamasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den itiraz gelmişti. AKP’nin MHP’nin desteğini alarak seçim sisteminde ve siyasi partiler yasasında değişiklik yapabileceği belirtilmişti. AKP MYK toplantısında seçim barajının düşürülmesinin de gündeme geldiği belirtildi.