ABD'lilerin büyük bir bölümü Covid-19 tedbirlerini destekliyor

ABD'de yapılan yeni bir anket, ülkede 10 kişiden 8'inin Covid-19 tedbirleri kapsamında karantina uygulanmasını desteklediğini ortaya koydu.

Dış Haberler

ABD'de yapılan yeni bir ankete göre, ülkenin çoğunluğu Covid-19 tedbirleri kapsamındaki karantina uygulamalarını destekliyor.

Telesur'da yer alan habere göre anket, ülke genelinin virüsün yayılmasını engellemek için sosyal mesafe kurallarını benimsemeyi uygun gördüğünü ortaya koydu.

Associated Press-NORC Kamu Araştırmaları Merkezi'nin anketine göre, 10 ABD'liden 8'i evde kalma ve toplanma noktalarında 10'dan fazla kişinin toplanmamasına yönelik tedbirleri destekliyor.

Anket sonuçları, aynı zamanda bazı eyalet valilerinin tedbirleri azaltma planlarının olduğunu söylemesine rağmen, çoğu ABD'linin sosyal mesafe kurallarının yakın zamanda kaldırılmasını güvenli bulmadığını gösteriyor. 

ABD'nin Michigan, Ohio, Pensilvanya ve Wisconsin eyaletlerinde tedbirlerin kaldırılmasına yönelik yapılan eylemlere çok az kişinin destek verdiğini ortaya koyan anket sonuçlarına göre, "normal hayata dönme" fikrinde olan ABD Başkanı Donald Trump ve bazı Cumhuriyetçiler, bu konuda yalnız kalmış durumda.

Tedbirlerin uygulanması taraftarı olan Cumhuriyetçilerin oranınınsa Mart sonundan bu yana yüzde 51'den yüzde 36'ya düştüğü belirtildi. Tedbirlerin "sınırları aştığını" düşünen Cumhuriyetçilerin sayısının, bu yönde düşünen Demokratlardan dört kat daha fazla olduğu kaydedildi.

Araştırma sonuçlarına göre, Cumhuriyetçilerin yüzde 59'u birkaç hafta içinde hayatın normale dönmesinin güvenli olacağını düşünürken, Demokratların yüzde 71'i bunun aksi yönünde düşünüyor.

ABD'lilerin genelinin ise yalnızca yüzde 16'sı, birkaç hafta sonra sokağa çıkmanın güvenli olacağını düşünürken, yüzde 56'sı bunun mümkün olmadığı görüşünde.

Ülkede şu ana kadar 45 binden fazla kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirirken Mart ayından bu yana 22 milyona yakın kişi işsizlik sigortasına başvurdu.