ABD'li oteller zincirinin Küba'da iş yapması yasaklandı

ABD Hazine Bakanlığı, otel zinciri Marriott International'ın Küba'da iş yapmasını yasakladı. Talimatla birlikte Havana'da bulunan Four Points Sheraton oteli Ağustos ayında kapatılacak.

Dış Haberler

ABD Hazine Bakanlığı, Marriott International oteller zincirine Küba'da iş yapmama talimatı verdi.

Telesur'da yer alan habere göre, Marriott International, dün söz konusu talimatla birlikte Küba başkenti Havana'da bulunan Four Points Sheraton otelinin Ağustos ayında kapatılacağını açıkladı.

ABD hükümetinin onayıyla 2016 yılından bu yana Küba'da faaliyet gösteren ABD'li otel zincirinin sözcüsü, ülkede faaliyet lisansının 2018 yılında yenilendiğini kaydetti. Sözcü, "Hükümet onaylı lisansın bir daha yenilenmeyeceğine dair bir bildirim aldık. Buna göre Marriott, Küba'daki faaliyetlerini sonlandıracak" açıklamasında bulundu.

Sözcü, "Marriott, Küba'nın ABD'li vatandaşların da dahil olduğu seyahatçilerin ziyaret etmek istediği bir uğrak nokta olduğunu düşünmeye devam ediyor. Marriott, Küba'da yeniden iş yapmayı ve ABD hükümetinin burada faaliyet yapılmasına izin verdiği günleri dört gözle bekliyor" diye konuştu.

ABD hükümeti, geçen yıl yolcu gemilerinin Küba seferlerini yasaklamıştı. ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve başlamasından bu yana Küba'ya yönelik ekonomik yaptırımlar büyük ölçüde arttı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, bu kapsamda 7 Kübalı şirket ve oteli yaptırım listesine koymuştu.