ABD'li eylemciler adına konuşan Mallory: Bize yağmadan bahsetmeyin, yağmacı olan sizsiniz

ABD’de, George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan gösteriler sürerken, Minneapolis'te eylemciler adına konuşan Tamika Mallory, 'Amerika'nın özgürlükler ülkesi olduğunu söylüyorsunuz. Burada siyahlar için asla özgürlük olmadı. Amerika siyahları sömürdü. Bize yağmadan bahsetmeyin. Yağmacı olan sizsiniz' dedi.

Haber Merkezi

ABD’nin Minneapolis kentinde, George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan ve polisin müdahalesinin ardından şiddetlenen gösteriler sürüyor. 

Kentin birçok bölgesinde polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşanırken, pek çok işyeri, banka ve kamu binasının ateşe verildiği ve yağmalandığı görüldü. 

Minneapolis'te eylemciler adına konuşan Tamika Mallory'in söyledikleri ise sosyal medyada çok konuşuluyor. Eylemcilerin taleplerini sıralayan ve Floyd'un öldürülmesine neden olanlar başta olmak üzere siyahlara ilişkin suça karışan tüm polislerin derhal tutuklanmasını istediklerini söyledi. 

Mallory, "Amerika'nın özgürlükler ülkesi olduğunu söylüyorsunuz. Burada siyahlar için asla özgürlük olmadı. Amerika siyahları sömürdü. Bize yağmadan bahsetmeyin. Yağmacı olan sizsiniz" dedi.