ABD'den Libya açıklaması

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Trablus’ta kontrolü ele geçirdiğini açıklamasının ardından ABD’nin Libya Özel Temsilcisi’nden ‘Rusya’nın Libya’ya gönderdiği uçaklar henüz kullanılmadı’ açıklaması geldi.

Dış Haberler

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin başkent Trablus’ta kontrolü ele geçirdiğini duyurmasının ardından ABD’nin Libya Ulusal Temsilcisi Richard Norland bugün gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DHA’nın haberine göre Norland "Elimizdeki bilgilere göre, Rusya'nın Libya'ya gönderdiği uçaklar henüz kullanılmadı" dedi.

ABD ordusunun Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Rusya’nın Mayıs ayında Suriye üzerinden Libya’ya Mig-29 ve Su-24 savaş uçakları gönderdiğini iddia etmişti.

AP’nin haberine göre Norland bugün yaptığı açıklamada Libya’daki gerilimin “Rusya ile Türkiye’nin son manevraları ve silah sevkıyatları”yla tehlikeli bir biçimde tırmandığını ve tarafların ya “tam bir bölgesel bir savaş” ya da “gerilimi azaltma” arasında seçim yapacakları yorumunda bulundu.

Norland, Libya Ulusal Ordusu komutanı Hafter’in Trablus yenilgisinin gerilimin azaltılması ve BM nezdindeki barış müzakereleri için bir fırsat sunduğunu savundu.