ABD'de gösteriler ülke çapında yayılıyor

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından Minneapolis'te başlayan eylemler ülke çapına yayılıyor. New York'ta polis müdahalesi sonucunda 70'ten fazla kişi gözaltına alınırken, Louisville'de 7 kişi ateşli silahla yaralandı.

Dış Haberler

ABD'nin pek çok eyaletinde göstericiler siyahlara yönelik polis şiddetini ve polis cinayetlerini protesto etmek için sokaklara çıktı. 

New York Polis Teşkilatı şefi Terrence Monahan, New York şehrinde düzenlenen gösterilerde dün gece en az 72 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 5 kişinin polise saldırı, 33 kişinin tutuklanmaya direnmek ve hükümeti engellemek, 34 kişininse trafiği kapatmak ve düzensizlik yaratmak suçlarından gözaltına alındığını belirten Monahan, bazı polislerin de yaralandığını belirtti.

Mart ayında 26 yaşındaki Breonna Taylor’ın bir polis araması sırasında sekiz kez vurularak öldürüldüğü Kentcuky eyaletinin Louisville kentinde de polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 7 göstericinin polis kurşunuyla yaralandığı, yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.

Colorado’nun Denver şehrindeki gösteride bir aracın yolu trafiğe kapatan kalabalığın üzerine sürüldüğü kaydedildi. Yayınlanan görüntülerde sürücünün kalabalığın arasından geçtikten sonra kendisini durdurmaya çalışan bir göstericiyi bilinçli olarak ezmeye çalıştığı görüldü. Göstericinin yaralanıp yaralanmadığına ilişkin bir bilgi verilmedi.

Arizona eyaletini Phoenix kentinde yüzlerce gösterici gündüz saatlerinde Eyalet Meclisi önünde yürüyüş yaparken, polisin yeryer biber gazı kullandığı, bazı göstericilerinse gece Polis Teşkilatı binasını taşladıkları bildirildi.

Tennesee eyaletinin Memphis kentinde protestocular şehir merkezinde gösteri düzenledi. Saatler süren eylemde, son zamanlarda öldürülen siyah Amerikalılar, George Floyd, Ahmaud Arbery ve Breonna Taylor için adalet talep eden dövizler taşındı.