37 kişiyi Almanya'ya götüreceklerini bilmiyormuş: Vallahi sizden öğrendim...

37 kişiyi ‘hizmet pasaportu’yla Almanya’ya götürme kararı alan AKP'li belediyenin başkanı, kendisini 'vallahi bilmiyordum' diyerek savundu.

Haber Merkezi

Ceylanpınar Belediye Meclisi, Ceylanpınar Spor Kulübü derneği sporcusu, yakınları ve dernek  üyeleri olduğunu öne sürdüğü 37 kişi için hizmet pasaportu çıkarılmasını kararlaştırdı. “Spor Kardeşliktir” projesi kapsamında Türkgücü Münih takımının davetlisi olarak Almanya'ya götürülmesini uygun buldu. Götürülme gerekçesi olarak, “Sporcu gençler ile ailelerini sporla tanıştırmak, spor branşlarını onlara göstermek, sporla ilgili çalışmaları yerinde göstermek” olarak gösterildi. Ceylanpınar Belediye Başkanı AKP'li Feyyaz Soylu, “Böyle bir şey olmadı” dedi. 

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Başkan, “Vallahi sizden öğrendim Saygı Bey. Benim olmadığım bir zaman meclisin böyle bir karar aldığını, belgelerden öğrendim. Bu konuda duyumum da olmadı. Soruşturma açılması gerekiyorsa başlatacağım. Bu karardan sonra neler olduğunu, gidişlerin olup olmadığını araştırdıktan sonra açıklama yapabilirim” dedi.