Hatırlatma

Pelikancılar yüklendi, Soylu istifasını verdi, Erdoğan geri çevirdi, gündem değişti. Oysa Cuma gecesi yaşanan rezalet büyük olasılıkla önümüzdeki günlerde kendisini hatırlatacak: Yeni bir yayılma dalgası ve izleyen ölümlerle.

İnsanlığın yüzakı Küba

TKP'nin Sesi bir podcast kanalına dönüşürken, hafta içi her gün yayımlanan Günün Yorumu kanalın önemli programlarından birisi olarak sürüyor. Yarın sabah 07.00'de yayına girecek olan yorumda Koronavirüs günlerinde insanlığın yüzakı olmuş Küba, gündemin merkezine yerleştiriliyor. Onlarca yıldır ağır bir emperyalist ablukaya maruz kalan Küba’ya dostlarının yapabileceği pek çok yardım hatırlatılıyor. Küba’nın ayakta kalma mücadelesini desteklemenin, sosyalizmi savunmanın, kısacası dayanışmayı her alanda örgütlemenin Küba açısından öneminin altı çiziliyor. [Youtube bağlantısı sabah 07.00'de aktif hale gelecektir.]

[GÜNÜN YAZARLARI]

Piyasacı futbol, kurumsallaşmış araçlarıyla dünyada egemen halde ve ilk hali ile herhangi bir bağı kalmamış durumda. Anlayacağınız, futbol da virüs gibi evrimleşiyor. Çok zamanı kalmadı, bu evrimin boyutlarının en çok konuşulacağı momente yaklaşıyoruz. Futbol halkların afyonu olarak mı kabul görmeli, yoksa işçi sınıfının dayanışmacı gücünü arttıran kolektif bir araç olarak mı? Bu konuda uzun zamandır yürütülen tartışmaların son noktasında değiliz. Futbolun değişmediğini ya da değiştirilemeyeceğini iddia etmek gülünç olmayı sürdürüyor.