Selin Sayek Böke'den yandaş gazeteye yanıt: Benim ailem, kökenim ortada...

Bugün gazetesinin Selin Sayek Böke hakkında yaptığı habere yanıt geldi. Böke, "Benim ailem, kökenim ortada. Bununla ilgili ne bir şey gizledim, ne de korktum. Aslında benim bundan utanacağımı düşünerek bu nefret suçunu işleyenler utansın" dedi.

AKP'nin yayın organlarından Bugün gazetesi, CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'yi hedef almış, "Hırıstiyan" manşeti atmıştı. Gazeteye yanıt veren Böke, şu ifadeleri kullandı:

Bu ülkede ayrımcılığa uğrayan insanlar adına, ilk ve son kez açıklama yapıyorum. Bu yapılan büyük bir ayrımcılık suçudur. Benim ailem, kökenim ortada. Bununla ilgili ne bir şey gizledim, ne de korktum. Aslında benim bundan utanacağımı düşünerek bu nefret suçunu işleyenler utansın. Benim ailem yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan, ülkeye hizmet etmiş insanlar. Ve ben bundan gurur duyuyorum. Ailemin bir tarafı Müslüman, diğeri Hristiyan. Bu da Anadolu'nun bir zenginliğidir. Herkes kadar bu ülkenin çocuğuyum. Bu nefret suçunu işleyenlere inat da böyle yaşamaya devam edeceğim. Bu ülkede hiç kimsenin ayrımcılığa uğramadığı bir Türkiye inşasında, ben yalnız değilim, milyonlarla bu mücadeleye devam edeceğim. Bu ülkeyi, bu karanlık zihniyete asla teslim etmeyeceğiz. Ben bu açıklamanın, bu haberi yapanlar için yeterince bir utanç kaynağı olduğuna inanıyorum.