Figen Yüksekdeğ 'Ergenekon' dedi, AKP'yi masaya dönmeye çağırdı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bugün saraydaki zat Ergenekon atına binmiş, iktidar, başkanlık için şahlanacağını sanıyor" derken "Tecridin derhal kaldırılması ve bütün sorunların çıkış yeri olan masanın dağıtıldığı o noktaya yeniden dönülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde düzenlenen Kadın Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

AKP-Cemaat ortaklığıyla yapılan Ergenekon operasyonlarına atıf yapan Yüksekdağ, "Bugün saraydaki zat Ergenekon atına binmiş, iktidar, başkanlık için şahlanacağını sanıyor. O at sırtından kimleri attı. Ergenekon atına binip o sarayda ömrübillah başkan olacağını sananlar kuvvetle ve dehşetle yanılıyorlar demektir. Bugüne kadar bu kirli savaş yapısının maşallah dediği 3 gün yaşamadı. Bugün de bu şiddet ve zulüm iktidarı kendi sonuna doğru gidiyor. Bizler bu sonun bir parçası olmayacağız” ifadelerini kullandı. 

"Çözüm süreci" açıklaması da yapan ve masa çağrısında bulunan Yüksekdağ sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye halklarının sancıdan çıkabilmesi için Kürt sorununda komplocu siyasete son verilmesi, Öcalan üzerinde uygulanan esaret politikasının bitirilmesi gerekiyor. Tecridin derhal kaldırılması ve bütün sorunların çıkış yeri olan masanın dağıtıldığı o noktaya yeniden dönülmesini istiyoruz."

Aylardır Sur'da, Lice'de, Nusaybin'de, Cizre'de Silvan'da halkın iradesinin teslim alınmaya çalışıldığını belirten Yüksekdağ, halkın bu yönetim şekline karşı itirazının hizaya çekilmeye çalışıldığını, bu karanlıktan çıkmanın yolunun ise direnmekten geçtiğini ifade etti.

Yüksekdağ, "Halka karşı uygulanan zulmün sona erdirilmesi için dört bir yanda seferber olduk. Ne yazık ki bu seferberliğimiz vahşet bodrumunda katledilen kardeşlerimizi kurtarmaya yetmedi. Bunun için üzgünüz, kendimizi sorguluyoruz. Bu zulme karşı öfkeliyiz. Artık AKP ve Saray iktidarı o bodrumun enkazında kalmıştır. Artık AKP ve Saray iktidarının geleceği o bodrumda kilitlidir. Ama halklarımızı bu karanlığa mahkum edemeyecekler" diye konuştu.