AKP'den 73 gün sonra açıklama: Açlık grevi dinimize aykırı!

KHK ile ihraç edildikleri işlerine dönme talebiyle açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın durumuyla ilgili AKP'den 73 gün sonra ilk açıklama geldi. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Said Yüce, "Açlık grevi dinimize aykırı" dedi!

Hükümet yetkilileri, kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edilmelerinin ardından işlerine dönmek için 73 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın durumunu "masaya yatırdıklarını" belirtti.

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’ün haberine göre, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi AKP Milleyvekili Said Yüce, Gülmen ve Özakça’nın açlık grevinin İçişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu’nun gündeminde olduğunu söyledi.

Açlık grevi eylemini "dini değerlere aykırı" diye niteleyen Yüce, “Açlık grevi gibi eylemler hem bizim inançlarımıza hem değerlerimize uygun şeyler değildir. Başka şeyler yapabilirler. Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. Rızkı da veren Allah’tır. Allah’ın verdiği rızık, bazen orada olmaz burada olur. Kadere teslim olmak ve tevekkül etmek lazım. Allah muhafaza o insanlar hayatlarıyla bunu ödeseler, bu Allah’ın da hoşuna gitmeyen bir şeydir” dedi.

 

"İLGİLİ MERCİLER ÇALIŞIYORLAR"

Gülmen ve Özakça için hükümet yetkililerinin çalıştığını belirten AKP’li vekil şunları söyledi: “Gülmen ve Özakça özelinde ilgili merciler çalışıyorlar. Durumları mutlaka fark edildi ve konuşuluyor, bundan emin olsunlar. İlgili bakanlar ve bürokratlar onların ismi üzerinde konuyu mütaala ettiler, ‘Nasıl çözebiliriz, doğrusunu kamuoyuna nasıl anlatabiliriz’ diye tartıştılar. Biz de geçen hafta hem Sayın Canikli ile, hem ilgili bakanımızla, hem de İnsan Hakları Komisyonu Başkanıyla konuyu uzun uzun konuştuk.”

 

 

74 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDELER

Gülmen, "FETÖ" iddiasıyla açılan soruşturma gerekçesiyle Selçuk Üniversitesindeki görevinden uzaklaştırılmış, 6 Ocak’ta yayınlanan 679 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti.

Özakça da Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu’ndaki sınıf öğretmenliği görevinden 675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti.

İki eğitimci Yüksel Caddesi’nde 120 günlük direnişin ardından İnsan Hakları Anıtı önünde açlık grevine başlamıştı. Bugün, Gülmen ve Özakça’nın açlık grevlerinin 74’üncü günü.