Erdoğan: Birileri fildişi kulelerde ahkam keserken biz güçlü Türkiye hedefimize yürüyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze'de TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış Töreni'nde konuştu. Ardından Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, Kocaeli Üniversitesi'nin Onkoloji Hastanesi ve Rehabilitasyon merkezi ile 3 tıp merkezinin açılışının yapılacağını dile getirdi.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze'de TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış Töreni'nde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"Ekonomide açıkladığımız destek paketleriyle, esnafından çiftsine, emeklisine, her kesimden insanın yanında olduğunu gösterdik.    

Dünya genelinde yatırımların yavaşladığı bir dönemde biz art arda açılış gerçekleştirdik. 

Birileri fildişi kulelerde ahkam keserken, milletimize karamsarlık yayarken biz büyük ve güçlü Türkiye hedefimize yürüyoruz. 

TÜBİTAK SAGE Çevresel Test Merkezi sayesinde tüm çevre-şart testleri ülkemizde icra edilecek.

Türkiye'nin adını, bilim olimpiyatlarında daha yükseğe taşıyacak TÜBİTAK Fen Lisemiz, 2021-22'den itibaren öğrenci almaya başlayacak.

Sanayide dışa bağımlılık milli güvenlik açısından en az siyasi bağımlılık kadar vahim bir durumdur

Bakınız 2002 yılında ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde Türkiye ekonomisinin ihracat hacmi sadece 36 milyar dolardı. Bu ihracatı sürükleyen 3-5 sektör varken, sanayi altyapısı son derece zayıftı. 

Teslim aldığımız bu ekonomide kalkınmayı hızlandıracak yatırımları hayata geçirdik. 

Kanal İstanbul

Biz büyük ve güçlü Türkiye hedefimize yürürken son 18 yılda bir AR-GE ve girişimcilik ekosistemi inşa ettik.

Daha gidecek çok yolumuz, yazacak yeni başarı hikayelerimiz var. Kanal İstanbul gibi daha gerçeğe dönüştürecek muhteşem projelerimiz var.

Türkiye'yi 21. yüzyılın lider ülkelerinden biri yapmanın hayalini kuruyoruz.

Aşı açıklaması: 2 aşı adayımız hayvan deneylerini başarıyla tamamladı, biri klinik aşamada

Dünya Sağlık Örgütünün listesinde yerli aşı geliştiren ülkeler arasında ABD ve Çin'in ardından 3. sırada yer alıyoruz.

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan Covid-19 Türkiye Platformu 8 farklı aşı ve 10 farklı ilaç projesi yürütüyor.

 Özel sektör, üniversite ve devlet iş birliğiyle Covid-19'a karşı aşı ve ilaç geliştirme projelerimizde de önemli mesafe katediyoruz.

Aşı çalışmalarımızda iki aşı adayımız hayvan deneylerini başarılı bir şekilde tamamladı. Hatta bunlardan birisi etik kurul onayını da alarak insanlar üzerinde klinik çalışma safhasına geldi."

Erdoğan: Maalesef maskesini takmayan veya çenesinin altında barındıran vatandaşlarım var, yanlış yapıyoruz

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, Kocaeli Üniversitesi'nin Onkoloji Hastanesi ve Rehabilitasyon merkezi ile 3 tıp merkezinin açılışının yapılacağını dile getirdi.

Erdoğan, "Muhalefetin sürekli eleştirdiği, gereksiz dediği sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır. Aslında muhalefet, modern sağlık kuruluşundan ne anladığını, meşhur sahra hastanesi skandalıyla ifşa etmiştir" dedi.

Erdoğan, merkezin Covid-19 salgınıyla mücadelede bölgede yürütülen PCR test hizmetlerine aktif olarak katkı sunduğunu kaydederek, toplam yatırım bedeli 147 milyon lirayı bulan sağlık tesislerinin hayırlı olmasını diledi, eserlerin inşasında emeği geçenleri tebrik etti.

'Bütün bunlar bize bir şeyi ikaz etmeli'

Sözlerini tamamlamadan önce başta Kocaelililer olmak üzere tüm vatandaşlara "TAMAM" diyerek sloganlaştırdıkları temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet etmelerinin önemini hatırlatmak istediğini belirten Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Maalesef maskesini takmayan veya maske bulundurup da çenesinin altında barındıran vatandaşlarım var. Yanlış yapıyoruz. Bütün bunlar bize bir şeyi ikaz etmeli. Allah göstermesin. Bütün bu süreç içinde vefat edenlerin sayısını duyuyorsunuz, görüyorsunuz. Öbür tarafta hastanelerde maalesef şu anda yer alanların durumunu görüyorsunuz. Biz, bu ihmallerden çok çektik. Açık plajlar, vesaire... Lütfen bu dönem içinde bunları bırakalım ve sabırla şu dönemi atlatmaya gayret edelim. Hiçbirimizin ihmalkar davranarak ne kendimizin ne de sevdiklerimizin sağlığını riske atma lüksü yoktur. Bizim inancımızda önce tedbir, sonra tevekkül gelir. Rehavetin, duyarsızlığın, kurallara karşı kayıtsız davranmanın sonu ya pişmanlıktır ya da hastalıktır. Vatandaşlarımdan salgına karşı tedbiri elden bırakmamalarını, hayatlarını idame ettirirken muhakkak kurallara uymalarını istirham ediyorum."